Bülten 2014

Bülten 2014-51 KDV İade Takip Sistemi

Erdoğdu ÖZ

Yeminli Mali Müşavir

İstanbul,18.05.2014

BÜLTEN ( E.Ö. 2014/51)

KDV İADE TAKİP SİSTEMİ 

KDV İade Takip Sistemi, mükellefler tarafından elektronik ortamda KDV iadesi talep dilekçelerinin verilmesi  ile başlayıp mükellefe iadenin yapılmasına kadar geçen süreçteki tüm aşamaların, gerek merkez birimler ve vergi dairesi gerekse de mükellefler tarafından on-line olarak takibine imkân veren bir sistemdir.

15.05.2014 tarihi itibariyle açılacak olan KDV İade Takip Sistemi ile mükellefler vergi dairelerinden talep etmiş oldukları iadelerinin elektronik ortamda iade talep dilekçelerinin verilmesi aşamasından iade işleminin tamamlandığı tarihe kadar aşama aşama nerede olduğunu ve talep tutarları detayını görebileceklerdir.

KDV iadesini takip etmek isteyen mükellefler internet vergi dairesi şifresi ile internet vergi dairesine  gireceklerdir. İnternet vergi dairesine girdikten sonra Bilgi Girişi Bölümünden  “İadem Nerede”  tıklanıp  İade Takip Dosyaları” ekrana gelecektir.

Buradan da hangi dönem iade dosyasını takip edecekler ise bu  dosyaya girerek dosyanın hangi aşamada olduğunu görebileceklerdir.